Navigace

Obsah

Národní zemědělské muzeum

Typ: náš tip
ExkurzeExkurze

 

Co jedli lidé v minulosti? Proč se veverky musely mít na pozoru před středověkými kuchaři?  A jak se vlastně správně stoluje? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky našly děti ze dvou  čtvrtých tříd v expozici Gastronomie v Národním zemědělském muzeu na pražské Letné.

Program s lektory byl zaměřen na historii stravování – od pravěké kuchyně až po kuchyň našich babiček se spoustou zajímavých exponátů. Poučení, že na vystavené předměty se nesmí sahat, v tomto muzeu tak úplně neplatí. Objevili jsme hodně míst, kde se  přímo vyžadovalo, aby děti po hmatu poznaly určité suroviny a zkusily si v souladu s etiketou prostřít sváteční stůl.

Všem návštěvníkům muzea doporučujeme návštěvu střechy jeho funkcionalistické budovy, která je osázena zelení a poskytuje překrásný pohled na Prahu z výšky. Náš výhled byl umocněn sluníčkem, které nám svítilo nad hlavami a krásně hřálo, i když byl 14. listopad.

A ty veverky? Uhodli jste. Nejlepší prý byly podávané s omáčkou. Dobro chuť všem!


Vytvořeno: 27. 5. 2019
Poslední aktualizace: 27. 5. 2019 16:34
Autor: Mgr. Marcela Němcová